27. Maja 2024.

Dvorana Mladost

JU Sportska dvorana "Mladost" Prijedor

POČELO RUKOMETNO FINALE MALIH OLIMPIJSKIH IGARA

U prijedorskoj  Sportskoj dvorani “Mladost” počelo je dvodnevno republičko finale Malih olimpijskih igara Republike Srpske u rukometu za srednje škole.

Direktor Gimnazije “Sveti Sava”, Veljko Janjetović kaže da je ova škola domaćin ovogodišnjih Malih olimpijskih igara u rukometu.

Koordinator Malih olimpijskih igara za regiju Prijedor, Aleksandar Milješić, naveo je da je svaka regija domaćin jednog republičkog finala.

“Učenici se tokom godine takmiče u rukometu, košarci, malom fudbalu, odbojci, atletici gimnastici, dok su  šah i džudo ekpsperimantalno uvedeni u program takmičenja”, rekao je Milješić.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Prijedora, Monja Kasalović, istakla je da će lokalna uprava nastaviti da podržava sve aktivnosti u vezi sa unapređenjem školskog sporta.

Grad Prijedor izdvaja iz budžeta  50.000 KM za unapređenje školskog sporta u svim osnovnim i srednjim školama, a takođe već nekoliko godina unazad podržava i takmičenje u okviru Malih olimpijskih igara, koje se održavaju kako pod pokroviteljstvom grada Prijedora,  tako i pod pokroviteljstvom Ministarstva porodice omladine i sporta RS”, rekla je Kasalović.

Pobjednici će biti proglašeni sutra kada će im biti uručena i priznanja.