27. Aprila 2024.

Dvorana Mladost

JU Sportska dvorana "Mladost" Prijedor

“IZGLEDA FANTASTIČNO I LIJEPO”, U DVORANI “MLADOST” POSTAVLJEN NOVI PARKET

U Sportskoj dvorani „Mladost“ postavljen je novi parket i nova podkonstrukcija. Za ovu namjenu predsjednik Republike Srpske i Grad Prijedor utrošli su 245.000 KM.

Ovu dvoranu koristi 15 sportskih klubova. Novom podlogom u dvorani zadovoljni su treneri.

Trener KK „Spartak“ Prijedor Danilo Palalić kaže da je nova podloga za košarkaše od velikog značaja.

„Zaista izgleda fantastično i lijepo, možda nije bio trenutak za nas jer smo u sred takmičenja. U svakom slučaju podrška za ovo. Mislim da će ovo popraviti uslove, jer bez dobrih uslova nema ni dobrih rezultatat i mislim da je ovo bilo neophodno za grad Prijedor“, rekao je Palalić.

Da su uslovi presudni za uspjeh navodi i trener Odbojkaškog kluba Prijedor Vlado Vuković.

„Ovo je značajno za grad, sve sportove, tako i za odbojku i mnogo je urednije i kvalitetnije nego što je ranije bilo. Ako hoćete neki rezultat onda morate dati ljudima uslove, a ovo je jedan od preduslova da se dođe do vrhunskih rezultata, nadam se da će još neko ući u premijer ligu“, rekao je Vuković.

U dvorani “Mladost” časove fizičkog vaspitanja od novembra do aprila imaju učenici četiri srednje škole.

Predsjednik aktiva direktora srednjih škola regije Prijedor Dražena Mršić kaže da se tu održavaju i takmičenja na opštinskom, regionalnom i republičkom nivou, kao i male olimpijske igre na kojima učenici  postižu izvanredne rezultate.

„Rekonstrukcija podloge je značajna što ostavlja prostor za rad i napredak školskog, ali i profesionalnog sporta. Fizička aktivnsot  je sve manje prisutna u životima mladih ljudi, a od izuzetnog je značaja za rast i razvoj djece i adolescenata. Gradska uprava je prepoznala taj problem, ovom investicijom je obezbijedila adekvatnije uslove za izvođenje nastave. Isto tako, Grad izdavaja značajna sredstva, grant u iznosu od 50.000 KM za razvoj sporta svih prijedorskih osnovnih i srednjih škola“, izjavila je Mršićeva.

Direktor JU Sportska dvorana „Mladost“ Tijana Bereta Jacišin podsjeća da je ovo jedini objekat u gradu u kojem se održavaju utakmice, takmičenja, razne izložbe, turniri, te brojne manifestacije kulturnog i humanitarnog značaja.

„Ja sam, kao neko ko je svoju mladost proveo u dvorani, kao rukometaš, jako zadovoljna što naša djeca konačno imaju pravu podlogu i sada nema bojazni da se povrijede na onoj podlozi. Dvorana „Mladost“ od 1976. godine nije imala značajnija ulaganja. Problem su i tribine i stakla koja se nalaze okolo, ali moramo odrediti prioritete za rješavanje problema. Ja se nadam da će ovaj hram sporta u gradu Prijedoru za nekih godinu, godinu i po dana dobiti svoje pravo svjetlo“, istakla je Bereta Jacišin.

Procitajte više na – https://kozarski.com/

IZVOR: KOZARSKI VJESNIK