27. Maja 2024.

Dvorana Mladost

JU Sportska dvorana "Mladost" Prijedor

Održan Međunarodni festival folklora “Razigrana mladost”

U Prijedoru je sinoć održan Međunarodni festival folklora “Razigrana mladost” koji je okupio oko 540 mladih folkloraša iz prijedorske regije, Gradiške i Banja Luke.Domaćin festivala po 20. put bilo je Srpsko kulturno-umjetničko društvo “Dr Mladen Stojanović”, čiji je sekretar Nebojša Aleksić rekao da je cilj ovog okupljanja popularizacija folklora među djecom i omladinom.

Prijedorskoj publici večeras su se, pored domaćina, predstavili najmlađi folkloraši kulturno-umjetničkih društava “Saničani” iz Saničana, “Šarenica” iz Rasavaca, “Piskavica” iz Piskavice, “Dušan Pantelić” iz Busnova, Folklorna sekcija “Vreteno” iz Koprivne, “Brojanica” iz Petrova, “Milan Egić” iz Brezičana, “Una” iz Novog Grada, “Kozara” i “Osman DŽafić” iz Prijedora “Potkozarje” iz Kostajnice, “Kozara ” iz Kozarca “Omarska” iz Omarske i ” Kolovit” iz Gradiške.

Među mnogobrojnom publikom u Sportskoj dvorani “Mladost” koja je sinoć došla da aplauzima pozdravi i nagradi prve korake u kolu mladih Prijedorčana i njihovih gostiju bio je i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor.
Pokrovitelj festivala bio je grad Prijedor, a podržali su ga i sponzori Fabrika keksa “Mira” i preduzeće “Arcelor Mital Prijedor”.