22. Februara 2024.

Dvorana Mladost

JU Sportska dvorana "Mladost" Prijedor

Kozarski Vjesnik – Radio televizija Prijedor

POČELO DVODNEVNO REPUBLIČKO TAKMIČENJE U KOŠARCI

Prijedor je domaćin republičkog takmičenja učenika osnovnih škola u košarci, na kojem učestvuje po šest muških i ženskih ekipa iz šest regija. Organizator je Gimnazija “Sveti Sava”. Direktor Veljko Janjetović.

Direktor Veljko Janjetović podsjetio je da će ova škola naredne sedmice organizovati i republičko takmičenje u košarci za ekipe srednjih škola.Takmičenje se održava u okviru Malih olimpijskih igara, projekta resornog ministarstva s ciljem uključivanja što većeg broja učenika u školske sportske aktivnosti.

Ponosimo se ovim projektom koji traje od oktobra, a završava u maju. Obuhvatio je skoro 50.000 učenika osnovnih i srednjih škola Republike Srpske”, rekao je Dragan Vuković, predstavnik Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, koji je danas svečano otvorio takmičenje.Koordinator Malih olimpijskih igara za regiju Prijedor, Aleksandar Milješić, rekao je da olimpijski sportski duh svi zajedno prenose već 18 godina.“Nadam se da će Prijedor biti uspješan domaćin. Da će se svi učenici iz Republike Srpske divno osjećati u našem gradu i odavde ponijeti najljepše uspomene, a najbolji takmičari pehare i medalje”, rekao je Milješić.

izvor:Kozarski vjesnik