27. Maja 2024.

Dvorana Mladost

JU Sportska dvorana "Mladost" Prijedor

OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE

U Prijedoru je na veliko zadovoljstvo učesnika Teniskog turnira organizovanog pod sloganom „Različiti, ali jednako važni“, potom građana Prijedora, organizatora turnira  Koalicije „Prva tolerancija“ Prijedor uz podršku OSCE-a obilježen Međunarodni dan tolerancije.

Primarijus doktor Azra Pašalić, koordinatorica“ Prve tolerancije“, naglašava da je uporedo s teniskim turnirom  održan i okrugli sto na temu „ Tolerancije i Komunikacije „ kojem su prisustvali predstavnici  lokalne samouprave, Centra za socijalni rad, nevladine organizacije, Članice Koalicije za borbu protiv mržnje „Tolerantno i pozitivno“ iz Banjaluke i Doboja.

Napominje da se ugodna i prijateljska atmosfera odražala do kraja turnira, između ostalog i zahvaljujući impresivnom nastupu SKUD-a „Dr Mladen Stojanović“. Pobjednicima turnira medalje je uručio Aleksandar Miljuš, zamjenik gradonačelnika Prijedora, a cijelu priču o toleranciji podržali su i brojni sponzori, Tvornica keksa „Mira“, tržni centar „Tropic“, „Nektar“, Dvorana „Mladost“ i stonoteniski klub Prijedor.

Obilježavanje Međunarodnog dana tolerancije podržao je i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.