14. Jula 2024.

Dvorana Mladost

JU Sportska dvorana "Mladost" Prijedor

O nama

DOBRODOŠLI NA ZVANIČNU  STRANICU

JU Sportske dvorane “Mladost” Prijedor

Saznajte najnovije informacije o dešavanjima u  dvorani, upoznajte se sa Sportskom Dvoranom “Mladost” Prijedor  pogledajte galerije fotografija, upoznajte se sa uslugama Ustanove.

JU Sportska dvorana “Mladost počela je sa radom 1976 godine.Smještena je u ulici Vuka Karadžića bb u Prijedoru.

Osnivač ove ustanove je Grad Prijedor sa 100 % državnog kapitala.JU Sportska dvoranaMladost” predstavlja jedan od najvažnijih segmenata u pružanju sportskih usluga, kako sportskim kolektivima, tako i građanima Prijedora.

Sportska dvorana “Mladost” Prijedor  je trenutno jedina veća sportska dvorana na području Grada Prijedora i prostire se na 30 ari i 109  m2 , dok je sama površina dvorane 5000  m2 .

Djelatnost sportske dvorane Mladost se sastoji iz:

Djelatnost JU Sportska dvorana ” Mladost ” je pružanje usluga srednjim školama za izvođenje fizičkog vaspitanja
( 4 srednje škole ) , pružanje usluga sportskim organizacijama za obavljanje: treninga,utakmica,turnira,seminara itd., pružanje usluga preduzećima i građanima u svrhu rekreacije, komercijalne svrhe (održavanje kulturno zabavnih manifestacija,sajmova,izložbi,političke aktivnosti itd.)

-Uz veliku salu je i mala sala,  koja se koristi za treninge pojednih klubova, vanjski teren ( košarkaško i fudbalsko igralište ) te aneks dvorane sa malom salom u kojoj je teretana, kao i nekoliko kancelarija, koje služe jednim dijelom za potrebe dvorane, dok druge koristi Rukometni i Fudbalski savez Prijedora.

-Dvoranu koristi više klubova: RK “Prijedor”, ŽRK “Mira”, KK “Prijedor”, ŽKK “Mladost”, Karate klub “Šodan”, Karate klub “Rudar-Celpak”, OK “Vožd” , OK “Prijedor”, TKD “Ljubija”, Kik boks klub “Prijedor”, KBS “Rudar” i Kik boks klub “Gong”. U toku školske godine dvoranu koriste i učenici srednjih škola, kao i rekreativci.

-Dvorana je više puta fazno renovirana, tako da se može konstatovati da je njeno stanje zadovoljavajuće i može zadovoljiti kriterije za veća takmičenja.
Tribine u dvorani (u velikoj sali), mogu primiti oko 1200 gledalaca.

Tehnički podaci dvorane :

  • dimenzija dvorane        23m x 44m
  • gledalaca                         1200 sjedišta
  • mala sala                         10m x 15m
  • svlačionice                      8 kom.

NAMJENA : rukomet, , odbojka, sjedeća odbojka, mali fudbal, hokej na parketu, stoni tenis te ostali borilački sportovi.

Kontakt osoba: VD Direktor Tijana Bereta Jacišin