22. Februara 2024.

Dvorana Mladost

JU Sportska dvorana "Mladost" Prijedor

FOLKLORNI FESTIVAL RAZIGRANA MLADOST

Srpsko kulturno-umjetničko društvo ,,Dr Mladen Stojanović“’ domaćin je i organizator dvodnevnog Međunarodnog folklornog festivala ,,Razigrana mladost“’ koji je održan u Dvorani ,,Mladost”. Šesnaesti festival okupio je 11 gostujućih i sedam domaćih folklornih grupa.

Na Smotri folklora kulturno-umjetnička društva predstavila su se koreografijama koje su obilježile posljednju godinu rada.

U SKUD-u ,,Dr Mladen Stojanović“ nepunih deset godina igra Jakša Topić koji je sa ostalim članovima Društva predstavio Igre iz Leskovca.

-To je kolektivan sport, druženje i putovanje. Trudim se već devet i po godina kako bi ostavio dobar utisak. – Rekao je Jakša Topić član SKUD-a ,,Dr Mladen Stojanović”

Prve večeri nastupili su najmlađi članovi domaćina, SKUD-a ,,Dr Mladen Stojanović”, zatim kulturno-umjetnička društva ,,Piskavica”, ,,Saničani”, ,,Kozara” i ,,Brdo'“ Hambarine.

– Festival se održava da bi se djeca animirala, da bi se učlanjivali u folklor. Da se što više druže, da se upoznaju i da sa nama podijele svoj rad i trud na obostrano zadovoljstvo. – Rekla je predsjednica SKUD-a ,,Dr Mladen Stojanović” Milena Marić Ciganović.

Folklorna sekcija SKUD-a ,,Dr Mladen Stojanović“’ broji oko 500 članova, a u okviru ovog društva nedavno je formirana Sekcija ručnih radova. Manifestacija ,,Razigrana mladost” ima za cilj očuvanje tradicije i kulture našeg kraja.